Životní styl | Armia (2024)

Sobota, 23 září, 2023 | Permalink

Každý ÄlovÄ›k má svůj životní styl a takový životní styl žije, aby ho to bavilo a aby byl také samozÅ™ejmÄ› spokojený, vážnÄ› neznám nikoho, kdo by mi Å™ekl, že by tÅ™eba žil takový životní styl, který by ho vůbec nebavil anebo který by ho vůbec nezajímal. MÄ› samotnou vždycky hlavnÄ› zajímá fakt, abych dÄ›lala to, co mÄ› vždycky baví. A sÂÄím jsem já sama spokojená. AÂkaždý ÄlovÄ›k a takéÂkaždá rodina anebo každá spoleÄnostÂmá svůj vlastní životní styl anebo nÄ›co takového typického, co vlastnÄ› ÄlovÄ›k může dÄ›lat.ÂTaké si dejte pozor, jaký životní styl vlastnÄ› vy žijete. NÄ›kdy to nemusí být úplnÄ› zdravé anebo takové poctivé. NÄ›kteří lidé nežijí poctivÄ› život, což je podle mého názoru Å¡koda.

Životní styl | Armia (1)

A takovýto životní styl bych rozhodnÄ› nikomu ani nedoporuÄovala, protoÂjsem si Å™ekla, že nejlepší by bylo, kdyby lidé také pochopili, jaký životní styl je opravdu lepší a Äemu také vy dáváte pÅ™ednost. Je logické, že mnoho lidí také ocení takový životní styl, který je vlastnÄ› zdravý, ale také nám pomáhá. Například také mám jednuÂkamarádku, která má takový životní styl, že že je opravdu hodnÄ› ekologicky, a hlavnÄ› bio má ráda. Bio výrobky anebo také bio obleÄení. To znamená, že tÅ™eba má různé obleÄení anebo různé hraÄky jenom z takového materiálu, který je nezávadný a který už byl tÅ™eba z recyklovaného materiálu.

Životní styl | Armia (2)

Já sice chápu, že žít ekologicky se opravdu vyplatí a já se taky o to snažím. Akorát si zase nedávám záležet na tom, abych mÄ›la vÅ¡echno stoprocentnÄ› bio. Já nepotÅ™ebuji mít bio jablka nebo ovoce, protože já na to nevěřím. Možná zaplatím za cenu bio, ale stejnÄ› dostanu takové ovoce anebo zeleninu, co bioÂvůbec není. Já tomu nevěřím. Jenom když to vypÄ›stuji sama na zahradÄ›. Sama na zahradÄ› si vždycky v létÄ› také pÄ›stují různé ovoce, protože mÄ› to baví a vím, že to nemámÂumÄ›lé pohnojené. Takovýto životní styl mÄ› baví a jsem ráda, že mám velikou zahradu.

Posted in Životní styl | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Bio život

Pondělí, 3 dubna, 2023 | Permalink

Každý ÄlovÄ›k má svůj typický životní styl. Myslím si, že vůbec není žádný ÄlovÄ›k, který by Å™ekl, že je mu úplnÄ› jedno, jaký vyznává životní styl. V poslední dobÄ› je velice moderní, že lidé žijí takovým spíše zdravým životním stylem a podobnÄ›. Mnoho lidí také si dokonce bere různé výživové poradce a nebo také cviÄitele a osobní trenéry, aby právÄ› je uÄili cviÄit. No, aby taky nauÄili pořádnÄ› se kvalitnÄ› stravovat. Víte, co jsem slyÅ¡ela? Že za posledních desetÂlet opravdu pÅ™ibylo obézních dÄ›tí. A nejenom dÄ›tí, ale také obézních lidí a dospívajících.ÂSamozÅ™ejmÄ›, že nejhorší životní styl je takový, když malé dÄ›ti už mají nadváhu a nebo jsou opravdu hodnÄ› obézní.

Životní styl | Armia (3)

Znám nÄ›kolik dÄ›tí, kteří tÅ™eba jeÅ¡tÄ› nedosáhli ani desetiÂlet vÄ›ku a už mají tak Å¡patný životní styl, že potom tÅ™eba náprava může být opravdu hodnÄ› zdlouhavá. VÅ¡ichni víme, ale jistÄ› tušíme, že když nÄ›kdo opravdu Å¡patnÄ› jí a nedokáže si hlídat jídelníÄek, tak samozÅ™ejmÄ› potom těžko se to napravuje. Životní styl zmÄ›nit jenom tak ze dne na den vůbec nejde. A když ano, tak je to velice složité a nároÄné. Je to nároÄné hlavnÄ› na psychiku, a když lidé jsou tÅ™eba zvyklí a hodnÄ› závislí na cukru, tak se to velice těžko odbourává.

Životní styl | Armia (4)

Proto si myslím, že dÄ›ti by mÄ›ly sladkosti dostávat pouze jenom za odmÄ›nuÂanebo výjimeÄnÄ›. Když to tak vezmu, tak pÅ™eci cukr nám lidem opravdu nic nedává, cukr akorát dá to, že máme chvilkovou energii. Já bych energii spíše tÄ›lu dodávala úplnÄ› nÄ›jak jinak, a to tÅ™eba ovocem. Ovoce je zdravé. JáÂvyznávám takový zdravÄ›jší životní styl. SamozÅ™ejmÄ›, že nic nepÅ™eháním a také obÄas si dám Äokoládu nebo omáÄku, ale snažím se spíše žít zdravÄ›. A také dávám pÅ™ednost pohybu, než abych se nÄ›kde válela doma u televize na gauÄi. Tento životní styl nemám ráda a jsem ráda, že moje maminka nás také uÄila opravdu hodnÄ› pohybu a zdravému životnímu stylu.

Posted in Životní styl | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Lepší životní styl

Úterý, 27 prosince, 2022 | Permalink

Každý máme svůj vlastní osobitý životní styl. Do životního stylu nepatří jen to, jak se stravujeme a jestli pravidelnÄ› sportujeme, ale také to, Äemu věříme a co považujeme za správné. Jak se toto pojí sÂnaším životním stylem? OdpovÄ›Ä je mnohdy nasnadÄ›. StaÄí se zamyslet nad tím, jak vypadá náš život a podle Äeho se řídí. KrásnÄ› jsou tyto rozdíly vidÄ›t na životech lidí vÂminulém, komunistickém, režimu.

Životní styl | Armia (5)

Tam byli pomÄ›rnÄ› jasnÄ› rozdÄ›leni lidé, kteří Å¡li nebo naopak neÅ¡li ruku vÂruce sÂkomunistickým myÅ¡lením a chováním. Pokud jste věřili vÂurÄité zásady a hlasitÄ› nebo alespoň polohlasem jste se kÂnim hlásili, bylo velmi pravdÄ›podobné, že Váš způsob života nebyl příliÅ¡ zdravý. Neustálá kontrola, zákaz nebo skrývání toho, co říkáte Äi dokonce toho, co si myslíte, vede kÂneustálému stresu, který vÂdneÅ¡ní dobÄ› tak hlasitÄ› zavrhujeme. Vrcholem toho vÅ¡eho bylo, pokud jste se jako politický vÄ›zeň dostal do vÄ›zení. Pak jste nejen že museli každý den odolávat bití a nadávkám bachařů, ale také jste vykonávali tu nejtěžší práci, například vÂuranových dolech. Není proto divu, že se tito lidé zÂvÄ›zení vraceli ve zdevastovaném stavu, kdy mnohdy nebyli schopni zaÄlenit se zpátky do běžného způsobu života.

Životní styl | Armia (6)

 Pokud jste naopak vyjadÅ™ovali souhlas sÂuÄením tehdejší doby. Byl Váš kariérní postup a klidný život pomÄ›rnÄ› jednoduÅ¡e zajiÅ¡tÄ›ny.

 Je tedy jasné, že životní styl každého zÂnás je do velké míry dán také tím, co považujeme za nemÄ›nné hodnoty. I když vÂdneÅ¡ní dobÄ› tento aspekt není již tak výrazný, pořád tu je a bez povÅ¡imnutí urÄuje smÄ›r a tempo naÅ¡eho života, i života například naších dÄ›tí. Proto je velmi důležité, jaké knihy běžnÄ› máme na noÄním stolku, jaké filmy sledujeme a sÂkým se běžnÄ› setkáváme, protože to je pÅ™esnÄ› to, co nás bude vživotÄ› formovat dál, a co tedy bude urÄovat náš životní styl.

Posted in Životní styl | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Co patří do životního stylu?

Životní styl | Armia (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6369

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.