“Ice Cream So Good” – wat is er aan de hand met influencers die zich gedragen als robot?! (2024)

“Ice Cream So Good” – wat is er aan de hand met influencers die zich gedragen als robot?! (1)

De eerste keer dat ik PinkyDoll ontdekte wist ik niet goed waarnaar ik keek. Een persoon van vlees en bloed dat zich gedraagt als een robot - wie heeft hier behoefte aan? Véél mensen, blijkt uit haar volgersaantallen en de groep die haar livestreams op de voet volgt. “Ice Cream So Good” werd haar vaste uitspraak en is inmiddels onlosmakelijk met haar verbonden. Ze herhaalt de woorden keer op keer, terwijl ze een beweging maakt alsof ze aan een ijsje likt. Elke keer dat ze de woorden uitspreekt, krijgt ze betaald. Dit is haar fulltimebaan en je slaat stijl achteroverslaat als je hoort wat ze ermee verdient. Is het een nieuwe variant van Only Fans waarvoor je niet uit de kleren hoeft om je publiek op te winden of een democratische nieuwe stroming die TikTok teweeg heeft gebracht?

Het is de hoogste tijd om de microjoys in je leven te ontdekken >

PinkyDolls enorme succes

Fedha Sinon werd afgelopen maand een enorm succes dankzij haar livestreams waarin ze zich gedraagt als een videospel personage. Sindsdien is ze wereldberoemd op sociale media en daarbuiten. Sinon is een doodnormale twintiger (ze is 27 om precies te zijn) uit Monréal, Canada. Gedurende een livestream staart ze stoïcijns in de camera, en ontvangt ze ‘cadeaus’ in de vorm van digitale iconen als rozen, dinosauriërs en ijsjes. In ruil daarvoor ontvangt ze geld én doet ze een tegenprestatie in de vorm van een van haar catch phrases.

NPC streamer

Haar zin “Ice Cream So Good!” is een regelrechte meme geworden. President Biden wordt inmiddels afgebeeld met een ijsje in zijn hand, onder de noemer “Ice Cream So Good!”, en hij is niet langer de enige. PinkyDoll wordt weggezet als een NPC Streamer – een non-player character, een videogame personage dat niet gecontroleerd kan worden door anderen. Hierdoor zijn de bewegingen en uitspraken van deze personages eentonig en repititief. Sinon springt hierop in door juist dit type personages tot leven te brengen. En wanneer ze wél uit haar personage stapt, dit gebeurde vorige week toen ze ontdekte dat Timbaland live meekeek, dan gaat dat direct viral.

Fetisj of gevoel van controle?

Wat PinkyDoll doet, kan worden beschouwd als fetisj content. Haar gedrag geeft een gevoel van controle, want op het moment dat je haar een ‘cadeau’ geeft – en dus betaalt – handelt ze naar jouw voorkeuren. Volgens Carly Kocurek, professor Game and Design and Experimental Media aan de Illionis Institute of Technology, is het niet anders dan cosplay – oftewel kostuumfeestjes. ‘Vaak consumeren mensen media en zijn erna beïnvloed om zich te gedragen als, te kleden als of het nadoen van het personage dat ze zagen,’ vertelt ze aan The New York Times. Volgens haar is het niks nieuws; het is een manier waarop mensen al jaren media consumeren, en dan met name videospellen.

Ondanks deze uitleg zijn de onlinereacties en kritieken gemengd. Mijn eerste gedachte is dan ook: waar zijn we mee bezig?! Op Twitter schrijft iemand pakkend: ‘This is like something you’d seen on a screen in the background of a verhoeven movie to show how dumb and insane the future is.’ Enerzijds is het onschuldig, anderzijds moeten we kijken waar dit eindigt. Na enig onderzoek ontdek ik dat het niks nieuws is, end at NPC-streaming al lange tijd bestaat, al dan niet in een andere vorm. Op Only Fans draait het inmiddels grotendeels om uit de kleren gaan en intieme handelingen te verrichten, een platform als TikTok is daar natuurlijk veel te preuts voor. Is het dus de onschuldige vorm van entertainment waarnaar kijkers op zoek zijn, zonder enige bijbedoelingen? Aan de ene kant kan het beschouwd worden als de objectivering van een vrouw, aan de andere kant is het haar goed recht om zichzelf op deze manier in te zetten en zo duizenden dollars per livestream te verdienen. Geld verdienen wordt door sociale media steeds democratischer, maar geven we ondertussen niet te veel weg van onszelf, waar we later spijt van krijgen?

Toekomstig business model

Voordat Sinon een hit werd op TikTok, werkte ze als een stripper. De appel valt wellicht niet ver van de boom, dus. Ook was ze eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Ze begon met TikTok livestreams om extra te verdienen, "while being cute", vertelt ze in hetzelfde New York Times-artikel. Op een gegeven moment krijgt ze te horen dat ze op een NPC-streamer lijkt, en het duurt niet lang voordat kijkers haar grote bedragen sturen. Ze besloot zich te verdiepen in bepaalde personages uit games, en het geld stroomde binnen - net als de volgersaantallen. De teller staat nu op bijna 800.000 volgers op TikTok, en op het moment dat je dit leest waarschijnlijk op meer. Sinon ziet inmiddels nieuwe kansen. In haar meest recente video vraagt ze zich hardop af hoe veel mensen kunnen zeggen dat ze twee keer het onderwerp van een Tweet van Elon Musk zijn binnen een maand. 'That's right, PinkyDoll, haha!' Ze gaat verder: want heeft Tesla niet een eigen stem nodig? 'What if you get into your car, and your car goes like this: Welcome to your car. Ice cream so good, yes, yes, yes, hahaha. What do you think? do you think Tesla needs a voice, like Alexa, and Siri? If you like it, let me know in the comments.' Haar stem is ronduit mesmerizing, en het gevoel bekruipt me dat Musk hier nog wel eens gevoelig voor kan zijn. Na zijn flater met Twitter heeft hij immers wat te redden en nieuwe plannen nodig om het nieuws mee te halen. Ik schat de kans groot dat je binnenkort in je auto of taxi vergezeld wordt door de woorden 'Ice cream so good!'. En of dat goed of slecht is, daar ben ik nog niet helemaal over uit.

“Ice Cream So Good” – wat is er aan de hand met influencers die zich gedragen als robot?! (2024)
Top Articles
Best App Lab Games To Play On Oculus Quest And Quest 2
Basis Ahwatukee Calendar 2022-23
Login Page
What happened to Lori Petty? What is she doing today? Wiki
How Many Cc's Is A 96 Cubic Inch Engine
Shs Games 1V1 Lol
Is Sportsurge Safe and Legal in 2024? Any Alternatives?
Miles City Montana Craigslist
Big Y Digital Coupon App
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Daniela Antury Telegram
Reddit Wisconsin Badgers Leaked
Who called you from 6466062860 (+16466062860) ?
Bad Moms 123Movies
Where Is George The Pet Collector
Kaitlyn Katsaros Forum
Is Windbound Multiplayer
Optum Urgent Care - Nutley Photos
Marion City Wide Garage Sale 2023
Form F-1 - Registration statement for certain foreign private issuers
Www.paystubportal.com/7-11 Login
The Creator Showtimes Near R/C Gateway Theater 8
Anonib Oviedo
Student Portal Stvt
Wat is een hickmann?
Die 8 Rollen einer Führungskraft
2004 Honda Odyssey Firing Order
Shiny Flower Belinda
O'reilly's In Monroe Georgia
Lilpeachbutt69 Stephanie Chavez
Guide to Cost-Benefit Analysis of Investment Projects Economic appraisal tool for Cohesion Policy 2014-2020
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Beaver Saddle Ark
Indiana Immediate Care.webpay.md
Hair Love Salon Bradley Beach
How to Watch the X Trilogy Starring Mia Goth in Chronological Order
The 50 Best Albums of 2023
Midsouthshooters Supply
Atlanta Musicians Craigslist
R/Moissanite
Dinar Detectives Cracking the Code of the Iraqi Dinar Market
21 Alive Weather Team
Rs3 Nature Spirit Quick Guide
The Horn Of Plenty Figgerits
Florida Lottery Powerball Double Play
Craigslist Mendocino
3500 Orchard Place
Victoria Vesce Playboy
Advance Auto.parts Near Me
2487872771
Guidance | GreenStar™ 3 2630 Display
Texas 4A Baseball
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6609

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.